Αγανακτισμένη με τα ΜΜΜ στην Κύπρο

Updated: Feb 17


Πολλές φορές σκεφτόμουν να γράψω γι' αυτό το θέμα και μετά έλεγα ας δώσω μια ευκαιρία ακόμα. Αλλά σήμερα, μετά από μια εμπειρία που είχα στο λεωφορείο ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, γιατί πιστεύω κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουμε και να αντιδράσουμε.


Όπως είναι γνωστό στην Κύπρο πρέπει να βάλεις άδεια να έχεις το δικό σου αυτοκίνητο για να μπορείς να πηγαίνεις όπου θες, όποτε θες και την ώρα που θες. Εγώ επειδή τώρα γύρισα Κύπρο και κάνω μαθήματα δεν έχω βγάλει ακόμη άδεια, έτσι παίρνω το λεωφορείο για να πάω στην δουλειά μου. Υπήρξαν φορές που περίμενα 1 ώρα και περισσότερο να έρθει το λεωφορείο, κάποιες φορές δεν περνούσε έτσι αναγκαζόμουνα να πάρω ταξί, για να μην πολυλογώ δούλευα για να τα δίνω στο ταξί.


Σήμερα λοιπόν με το που μπήκαμε στο λεωφορείο υπήρχε έλεγχος, έδωσα την κάρτα μου όλα καλά. Μετά από πίσω μου πέρασε ένας ηλικιωμένος κύριος, που πολλές φορές έτυχε να τον δω εκεί στην στάση να περιμένει μαζί μου. Ο κύριος με την κάρτα κοινωνικών ασφαλίσεων την μπλε όπως μου έχουν αναφέρει δικαιούται έκπτωση στο εισιτήριο, ξέχασε να την φέρει μαζί του. Άλλες φορές όπως ανάφερε τον άφηναν να περάσει και χωρίς την κάρτα και του έκαναν την έκπτωση κανονικά, ενώ σήμερα επειδή υπήρχε έλεγχος δεν του έκοβαν το συγκεκριμένο εισιτήριο.


Και το ερώτημα μου είναι, γιατί κύριοι αφού θέλετε να είστε σωστοί άλλες φορές το δεχτήκατε και δεν υπήρχαν κάμερες; Αφού κύριοι θέλετε να φαίνεστε σωστοί να τηρείτε εσείς πρώτα τους κανόνες και μετά να απαιτείτε να τους τηρήσουν και οι γύρω σας. Δεν γίνετε να μιλάς στον άλλο ενώ είναι υποχρεωτική η μάσκα και να την βάζεις μέχρι την μύτη, ενώ ο ίδιος ζητάς από τον άλλο να είναι σωστός, δεν γίνεται να μην τηρείς τα σωστά ωράρια των λεωφορείων.


Εδώ θέλω να απευθυνθώ και στο Υπουργείο μεταφορών. Ένα μεγάλο πρόβλημα στην Κύπρο αποτελούν τα ατυχήματα /δυστυχήματα στον αυτοκινητόδρομο και η κίνηση. Ας το αντιμετωπίσουμε, η Κύπρος αν μόνο λεωφορεία μπορεί να προσφέρει αυτή την στιγμή να τηρούνται τα σωστά μέτρα και ωράρια, να γίνουν κατάλληλες στάσεις λεωφορείων. Έτσι να δείτε ότι σιγά σιγά θα αυξάνεται και η χρήση τους και ευελπιστώ να μειωθούν και τα πιο πάνω προβλήματα.

36 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

@ 2019 by Andrea Charalambous.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now