Φυσική Γυμναστική στην παραλία

Μπορεί το καλοκαιράκι να τελείωσε, ωστόσο ο καιρός εξακολουθεί να προσφέρεται για εξορμήσεις στην παραλία. Όπως είναι γνωστό σε όλους, η παραλία αποτελεί ιδανικό μέρος για χαλάρωση, αλλά και για γυμναστική. Αν είσαι και εσύ φίλος της γυμναστικής μπορείς να συνδυάσεις την διασκέδαση στην παραλία με φυσική άσκηση.

Instagram @andreas_hadjiphilippou

Η γυμναστική στην άμμο και το κολύμπι στα θαλασσινά νερά, χωρίς κάποιο εξοπλισμό μπορεί να είναι ακόμα πιο αποτελεσματική σε σχέση με την άσκηση που κάνουμε στα γυμναστήρια.


Εμείς ψάξαμε, ρωτήσαμε και σας βρήκαμε 5 σημαντικές και αποτελεσματικές ασκήσεις για την ενδυνάμωσή σας.


ΚΟΛΥΜΠΙ


Το κολύμπι κυρίως μέσα στο νερό της θάλασσας έχει πολλά οφέλη, καταρχάς αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις για την μυϊκή σας ενδυνάμωση. Επίσης βοηθάει στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος μετά από την γυμναστική σας. Κολυμπήστε ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση, αν έχετε καιρό να κολυμπήσετε η είστε αρχάριοι κάντε το σε πιο ήπιο τόνο.


ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ


Instagram @andreas_hadjiphilippou

Τρέξιμο ή περπάτημα στην άμμο κυρίως όταν το νερό καλύπτει τα πόδια σας ως τα γόνατα, παράλληλα με την ακτή, γίνεται η κίνηση πιο δύσκολη αλλά πιο αποτελεσματική λόγο της αντίστασης που δημιουργείται.


HIGH KNEES

High knees δεν είναι άλλο από το επιτόπιο τροχάδην ανεβάζοντας ψηλά τα γόνατα είτε έξω στην άμμο η μέσα στο νερό, το οποίο πρέπει να σας καλύπτει μέχρι και το στήθος. Μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά αυτή η άσκηση γυμνάζει όλο το σώμα και αυξάνει την αντοχή.


ΚΑΜΨΕΙΣ

Instagram @andreas_hadjiphilippou

Οι κάμψεις μπορούν να γίνουν παντού, γιατί όχι και στην θάλασσα. Είναι η κατάλληλη άσκηση κυρίως για τον άνω κορμό και δεν χρειάζεστε κάποιο εξοπλισμό. Υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές για να αυξήσετε τον βαθμό δυσκολίας της άσκησης αναλόγως του επιπέδου στο οποίο βρίσκεστε.


BODYWEIGHT SQUATS


Για να κάνετε σωστά bodyweight squats ανοίξτε το πόδια σας στο ύψος των ώμων, λυγίστε τα γόνατα σας και ρίξε το βάρος στους γλουτούς. Για να επιτύχεις όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα χαμήλωσε όσο πιο χαμηλά μπορείς. Επίσης το κεφάλι σου θα πρέπει να είναι σταθερό και να βλέπεις ευθεία, ενώ η πλάτη σου πρέπει να είναι ευθεία.


*Είναι σημαντικό να αποφύγετε τις ώρες που η ηλιακή ακτινοβολία είναι επιβλαβής, καθώς επίσης να βάζετε αντηλιακό κάθε δύο ώρες, πάντα 20 λεπτά πριν βγείτε στην παραλία. Προστατεύστε το πρόσωπο σας φορώντας καπέλο και μην ξεχνάτε ότι είναι σημαντικό να ενυδατώνεστε, να έχετε πάντα νερό μαζί σας. Στο τέλος της γυμναστικής σας καλό είναι να κάνετε λίγες διατάσεις να αποφύγετέ πιασίματα.


Αν είστε αρχάριοι καλό θα ήταν πριν να αρχίσετε οποιαδήποτε γυμναστική να συμβουλευτείτε ένα ειδικό.

55 views0 comments
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

@ 2019 by Andrea Charalambous.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now